Temat: [Mondeo 2007-2014] Uboga mieszanka, sondy lambda
View Single Post
Stary 25-03-2025, 22:54   #14
Koldylier1
ford::amateur

Imię: Krzysztof
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1.6 Duratec benzyna
Rocznik: 2007
Domyślnie Mondeo MK4 Uboga mieszanka

Witam forumowiczów z moim pierwszym postem,

Od dłuższego czasu (kilka miesięcy) mam regularnie powracający po kasowaniu błąd uboga mieszanka paliwa - warsztat stwierdził, że to wina odmy, która w międzyczasie była nieszczelna.

Ford Mondeo MK4 1.6 Duratec benzyna

Po wymianie odmy błąd nadal się pojawią i doszedł nowy objaw podbijanie obrotów silnika na luzie w szczególności na zimnym silniku (800-1100 obrotów) po ruszeniu silnik się dławi, ledwo jeździe po rozgrzaniu zaczyna chodzić płynnie (czasami trochę faluje ma luzie).

Silnik miał też w międzyczasie wymianę rozrządu, regulację luzów zaworowych, wymianę oleju, filtra powietrza.

Próbowałem resetu korekt z poziomu ForScan, ale to nic nie zmieniło.

Jakieś pomysły co mogę zrobić dalej?

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koldylier1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem