Temat: [Edge USA] Przeróbka USA->UE
View Single Post
Stary 27-03-2025, 15:11   #454
MCZARNY
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
Domyślnie Przekodowanie / wyposażenie

Cześć wszystkim! ��

Jestem świeżym posiadaczem Forda Edge Titanium z rocznika 2018/2019 w wersji amerykańskiej (USA). Zależy mi na samodzielnym przekodowaniu go na specyfikację europejską (EU). Zrobiłem już pewien research, ale chciałbym się upewnić i poprosić Was o wskazówki.

Moje pytania:

1 Przekodowanie z USA na EU:
Co dokładnie trzeba przekodować przy takiej adaptacji )? Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, na co zwrócić uwagę, co jest obowiązkowe, a co opcjonalne?

2 Jak sprawdzić dokładne wyposażenie:
Mam radar w przednim zderzaku, ale nie wiem, czy obsługuje pełen aktywny tempomat (pełny zakres prędkości), czy tylko coś prostszego (np. do jazdy miejskiej). Jak dokładnie sprawdzić pełną listę wyposażenia mojego Edge'a i dowiedzieć się, jakie systemy (np. AFS, IHS, aktywny tempomat, czujniki martwego pola itp.) są faktycznie zainstalowane?

3 Schematy i numery części:
Czy możecie polecić sprawdzone źródła (np. strony internetowe lub katalogi online), gdzie mógłbym znaleźć schematy, rysunki techniczne i przede wszystkim numery części kompatybilne konkretnie z moim Fordem Edge?

4 Polecany specjalista w okolicach Wrocławia lub Katowic:
Jeśli nie dam rady z kodowaniem samodzielnie, to do kogo najlepiej udać się w okolicach Wrocławia lub Katowic w celu profesjonalnego przekodowania?

Dzięki wielkie z góry za wszystkie podpowiedzi! ��✨

Pozdrawiam serdecznie!

Ostatnio edytowane przez MCZARNY ; 27-03-2025 o 15:23
MCZARNY jest offline   Odpowiedź z Cytatem