Odp: Spalanie Diesel 2.0 Ecoblue Biturbo
Taki kalkulator paliwa to fajny gadżet i tyle. Przecież na podstawie takiego kalkulatora wyliczeń nie zrezygnuje z wycieczki z wakacji samochodem bo mi podróż wyniesie 200 zł więcej. Poza tym co do spalania to jeśli mam jakieś preferencje co do wyboru samochodu to czy on pali 2 litry więcej czy mniej na 100 km to na pewno nie będzie decydującym argumentem za lub przeciw (może być jednym z wielu) Oczywiście zaraz będą głosy - kto bogatemu zabroni
To ile dany samochód pali i w danym czasie zależy naprawdę od bardzo wielu czynników i oczywiście wszyscy to wiemy a tak brniemy w dywagacje czasem bez sensu . Mój Edge 3.5 benzyna w zależności od pory roku, miejsca, czasu, natężenia ruchu ilości osób w aucie od tego czy chce jechać spokojnie, ekonomicznie czy dynamicznie i innych wielu zmiennych samochód w mieście pali od 8,5 litra/100 km do 18 l/100 km. W trasie tak do 130 spalanie od 7,5 do 11,5 (nie opieram się na wykazie z komputera tylko z wyliczeń od tankowania do tankowania) Pytanie - to jest dużo ???? czy to jest mało????
Ostatnio edytowane przez danwit2 ; 31-03-2025 o 09:56
|