Odp: Stukanie skrzyni e-CVT podczas ruszania
Cześć taBaker, ja również kupiłem używane Mondeo od autoryzowanego dealera. Jak już kupiłem to poczytałem internety o stukaniu ecvt i co....? do auta, przód-tył, przód- tył .... i stuka !!!
Przyznam szczerze, że umęczyłem ASO od którego zakupiłem auto. Posprawdzali zaciski hamulcowe, klocki w jarzmach, tłumik drgań (osobiście go oglądałem jak auto stało rozebrane i czekało na skrzynie), poduszki, półosie i chyba sami wymiękli i zamówili skrzynię. Czekałem 5 miesięcy aż w końcu przyszła. Skrzynia nowa, a stary stuk (klick) podczas intensywniejszego ruszania czy hamowania pozostał. Ja mam przejechane 55tys.km. Skrzynie wymienioną miałem przy przebiegu 54 tys.km.
Po głowie chodzi mi jeszcze prawa półoś choć podobno ją tez sprawdzali ale jak wejdę pod auto, chwycę ją ręką i poruszam to słyszę stukanie z okolicy łożyska podporowego. Nie wiem czy tak ma być ale gdyby to było takie proste pewnie wymieniliby półoś a nie skrzynie.
Skąd jesteś? Jak jesteś gdzieś z okolic Katowic to możesz podjechać to porównamy czy tak samo stuka. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez BORYK ; 02-04-2025 o 22:41
|