View Single Post
Stary 03-04-2025, 16:59   #10
Grzegorz MX
Jeżdże Toyotą :-)

Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
Domyślnie Odp: Dołożenie przedniej kamery wraz z IPMB

Cytat:
Napisał michałek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak. I to długa historia. Jak pisałem tak zrobiłem.

/.../
/.../
4) W końcu stanęło na tym, że zrobiłem własny moduł, podłączony do CAN i obsługujący obie kamery. Tylną pozostawiłem podłączoną do BCM i tylko przełączam video. IPMB przejmuje całkowicie tylną i przednią. Nie maiłem już na to siły. Rozpracowanie LIN dla linii kręconych, kolejne kilka wiadomości CAN do znalezienia i rozpracowania. Nie, tylna została na BCM. A tak na marginesie, linie skrętne to nie informacja do kamerki o kącie kierownicy tylko o numerze statycznej ramki do zmiksowania z obrazem! Jakby się dobrze zastanowić to ma sens, lepiej wgrać kilkanaście obrazków niż męczyć procesorek w kamerce obliczeniami graficznymi.

Do tego zrobiłem obudowę na drukarce 3D, wyszpachlowana i polakierowana wygląda bardzo dobrze.

Umieść link od opisu co się zrobiło to zbrodnia tutaj (§23)! Proste googlanie obrazem z poniższych grafik wystarczy.

Chętnie podzielę się technikaliami, udostępnię obraz dla uP ale nie źródła. Projekt PCB też chętnie udostępnię.

Załącznik 134491
Załącznik 134492
Lubię takich gości. Wiem, mam możliwość, 2-3 wieczory i zrobione! Nieoryginalne? Przecież to w moim pojeździe i nie na sprzedaż.

Szacunek dla autora!
Grzegorz MX jest offline   Odpowiedź z Cytatem