Temat: [Mondeo 2007-2014] woda w bagażniku
View Single Post
Stary 08-04-2025, 21:05   #57
Mongo
ford::beginner

Imię: Adrian
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2,0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: woda w bagażniku

Dołączyłem do grona wojowników z wodą w bagażniku. Pacjent HB. Uszczelnilem przelotki z klapy- problem nie ustał. Uszczelnilem kratkę wentylacji pod zderzakiem - nadal to samo. Wyciągnąłem cały wlew paliwa i wyczyściłem odwodnienie wlewu- nadal mokro. Z rezygnacja i wściekłością wypierniczylem tą czarną masę (wygłuszającą?) która maskuje otwór w tej ściance grodziowej która jest przed właściwym poszyciem nadwozie. W jednej ręce trzymając latarkę wsadziłem tam łeb tak daleko jak tylko się udało polewając wodą z węża z pomocą drugiej ręki błotnik i zderzak i bingo. Okazało się że woda cieknie jeszcze przez plastikowy kołek ślizgu zderzaka który wchodzi w otwór w blachę. Jak widać może się zdarzyć że wszystkie punkty wymienione przez poprzedników nie załatwia sprawy. Dlatego zostawiam dla potomnych. Jeśli pozostałe punkty nie pomogą - uszczelniij też wszystkie otwory od ślizgu zderzaka. Sam ślizg jest nitowany i raczej wodą nie jest w stanie tam się przedrzeć, za to przez te 2 kołki plastikowe można mieć jeziorko w bagażniku
Mongo jest offline   Odpowiedź z Cytatem