Temat: [Fiesta 2008-2012] Data produkcji paska rozrządu
View Single Post
Stary 14-04-2025, 14:12   #7
jkzl
ford::amateur

Imię: Jakub
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1.4 TDCI 70KM, 1.4PB 97KM, 1.25PB 82KM
Rocznik: 2012, 2011, 2010
Domyślnie Odp: Data produkcji paska rozrządu

Cytat:
Napisał thesperado Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zawsze można zajrzeć pod pokrywę rozrządu i zobaczyć czy pompa i napinacz wyglądają równie świeżo jak pasek, ale niestety pewności co do wymiany dalej nie będzie.
Nie rozbierałem aż tak bo blokuję mi łapa silnika, próbuję na razie potwierdzić wersję sprzedającego małym nakładem pracy. W ostateczności wymienię to dla świętego spokoju. Co zauważyłem to brakuję jednej śruby od obudowy rozrządu więc ktoś tam musiał grzebać. Samochód ma 120tyś przebiegu więc jeśli było to zmieniane to na pewno po raz pierwszy.

Cytat:
Napisał thesperado Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Próbowałeś pytać o historię serwisową w ASO?
Mam taki zamiar. Wystarczy VIN czy coś jeszcze wymagają? Przy okazji mógłbym podpytać o numery na paskach tzn. czy pierwsza liczba oznacza rocznik paska, wtedy wszystko było by jasne i potwierdziło by tezę, że w 2023r. była wymiana.

Cytat:
Napisał slawomirro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam jak robię naprawy w aucie, to nie zachowuję paragonów. Prowadzę jednak spis czynności w excelu co kiedy i w którym roku było wymieniane.
Też tak robię.

Ostatnio edytowane przez jkzl ; 14-04-2025 o 14:14
jkzl jest offline   Odpowiedź z Cytatem