Wentylator chłodnicy działa ale chyba nie włącza kolejnych prędkości.
Dzień dobry, mam taki problem że latem przy jeździe w korku przy małej prędkości temperatura cieczy chłodzącej dochodzi do 105-110 stopni. Wentylator chłodnicy działa, klima działa. Wszystko było pod tym względem w porządku do momentu gdy po raz pierwszy zauważyłem że się grzeje i okazało się że fioletowy kabelek zawinił. Do tego czasu temperatura cieczy nie przekraczała 80-86 stopni nawet w korku w największym upale. W warsztacie kabelek w uszkodzonym miejscu zespoili. Potem przez
pewien okres było ok, problem powrócił i wymienili moduł sterowania - tylko nie oryginał tale chiński zamiennik, nie wiem dokładnie jaki.
Nie włączała się jednak klima i okazało się że
walnięty jest znowu kabelek. Kolejny raz go nnaprawili. Teraz klima działa, wentylator niby chodzi ale jednak temperatura jest wysoka. Podejrzewam że może być to wina sterownika wentylatora, który nie włącza kolejnego biegu pracy wentylatoramimo że powinien. Czy ktoś miał podobny problem? Dodam że podczas jazdy na ekspresówce temperatura nie wchodzi powyżej 100 stopni. Dziękuję za pomoc
|