Cześć, jako że już chyba w końcu będzie ciepło naszło mnie na wymianę kół z oponami zimowymi na letnie.
Auto kupiłem pod koniec tamtego roku na kołach zimowych, poprzedni posiadacz twierdzi że zawsze jeździł na wulkanizację na wymianę kół, w sumie potwierdza to nieużywany podnośnik i klucz do kół, ale że ja wolę sam to i napotkałem kilka problemów :
pierwszy - oryginalny klucz nie pasuje do szpilek w kole, dowiedziałem się, że są tam aluminiowe nakładki ale jak wbiję klucz mocniej to ciężko go zdjąć ze szpilki a tak raczej nie powinno być. Myślałem że podejdę normalnym kluczem ale 22 jest taki luźny trochę a 21 nie wchodzi wcale na szpilkę. Czy te nakładki jakoś się ściąga żeby odsłonić gołą szpilkę ?
Druki temat to podnośnik. Umieściłem go na progu między wyznaczonymi strzałkami i nie zdołałem podnieść tylnego koła aby było w powietrzu a ten rant w progu gdzie klinuje się podnośnik zaczął się wykrzywiać - tak to ma być ?
Pomoże ktoś ? podpowie coś mądrego ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.