Tylne zawieszenie smax 2016 180KM powershift
Cześć,
Mam zerwane gumy w prawym tylnym dolnym wahaczu, pomyślałem, że skoro roboty i tak będzie dużo, to wymienię gumy we wszystkich wahaczach. Czyli mamy wahacz prosty, poprzeczny, banan, wahacz duży dolny i górny (zwrotnica). Dodatkowo od razu chciałem wymienić gumy stabilizatora i może od razu łączniki.
Czy ktoś z Was już to kiedyś demontował? Głównie chodzi mi o ten cały układ wielowahaczowy. Jakieś rady, wskazówki? Chciałem wszystkie te elementy zdemontować i dać do nabicia nowych gum, razem na jedną stronę wychodzi mi 2 w poprzecznym, 1 w prostym, 2 w bananie, 2 w dużym dolnym (to mam pozrywane) i 2 w zwrotnicy. Razem 9 gum na stronę. Czy możecie podesłać linki do wszystkich tych gum? Ciężko to znaleźć, nie jestem zawodowym mechanikiem, może one pasują też do innych modeli aut. Jak możecie to podeślijcie też linki do polecanych przez Was gum stabilizatora i łączników stabilizatora.
Rozumiem, że przy składaniu tego z powrotem na podnośniku chwycić tylko śrubami, a dociągnąć je już z kanału jak auto będzie stało.
Wszystkie rady, wskazówki, może linki do filmików mile widziane
Z góry dziękuję
Aha, z jaką siłą dociągnąć wszystkie śruby zawieszenia
Pozdrawiam i wesołych świąt wszystkim życzę
|