Odp: Wymiana licznika na licznik poliftowy
Nigdy nie wymieniałem licznika w focusie, ale na podstawie tego co jest na forum to mi się wydaje że:
- po pierwsze Direct Config to dużo więcej konfiguracji niż AsBuilt. Nie pobierzesz z żadnego miejsca w internecie pełnego DC dla licznika. Jedynie jak już wiesz sam AsBuilt. Musiałbyś poprosić kogoś kto ma focusa polifta o podesłanie DC. Nie jest to problem mogę podesłać
- po drugie w DC licznika jest np przebieg i nie wiem co jeszcze. Po wygraniu takiego configa Twoje auto zmieni przebieg - najlepiej to najpierw skorygować przebieg nowego licznika na stole
- po trzecie co z dźwiękiem czujników parkowania? To działa? Jeśli nie - do wymiany moduł PAM na polift oraz BCM do aktualizacji softu (w tym roczniku raczej się da). Jeśli działa -> to znaczy że coś tam już było kombinowane.
Pliki.ab da się przetłumaczyć na DC ale to i tak część informacji, a poza tym samo tłumaczenie jest skomplikowane.