Odp: Bezpiecznik f4 w kabinie, przepala się.
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego)
Problem zaczal się od przerywania klimy tempomatu. Potem po wjechaniu w kaluże miałem usterkę silnika następnego dnia(może przypadek niewiem) wstawiłem do elektro on stwierdził, że problem z pedałem gazu, że niby wymienił ( a tak naprawdę jak teraz wiem wyciął błąd) a usterka silnika spowodowana błędem czujnika D pedalu gazu była ale niewidoczna) po przywróceniu sterownika w nadkolu do oryginału blad czujnika D pedalu się pojawił (był wyciety) a do tego zauważyłem wczoraj po sprawdzeniu pomierzeniu całej wiazki z sterownika w nadkolu do przekaźników itp) że mam spalony f4 bezpiecznik. Włożyłem nowy od razu go spalilo. Dla upewnienia dalej jeszcze jeden i znów to samo... bezpiecznik f4 spala się w sekunde po włączeniu zapłonu. ( on jest od tego czujnika D, klimy i pewnie tempomatu też) tu tkwi cały problem, który nikt mi nie potrafił naprawić, tylko za pomocą dobrych ludzi i moich rozkmin udało się odnaleźć. Dlatego napisałem, odnośnie tego f4 w kabinie...
Ps
Pedal gazu wymienił dziś i po wymianie wymieniłem bezpiecznik na nowy, niestety przy włączeniu zapłonu od razu się spalił znów.
Chciałem dowiedzieć się z tego bezpiecznika jakie kabelki odchodzą... I czym te zwarci może być spowodowane i tyle.. ( lub aż tyle w sumie)
Ostatnio edytowane przez SRS ; 26-04-2025 o 22:20
|