Temat: [Edge USA] Przeróbka USA->UE
View Single Post
Stary 02-05-2025, 23:28   #466
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Zmiana fal na parzyste

Cytat:
Napisał marjanoos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...wywalił po prostu ten splitter i połączył ze sobą kabel idący do APIM z tym, który idzie do anteny....
W Rosji i na Ukrainie tak się robi. Często też używa się wkretów do karton-gipsu oraz srebrnej taśmy...
Popularne jest tam stwierdzenie - "przecież działa to po co to robić inaczej/lepiej"... Niestety ich pojęcie "działania" potrafi być dość elastyczne...

Ciekaw jestem co na to sygnał antenowy GPS (ok. 1,5GHz)...
Bo jakoś nie widzę, by tam komuś się zachciało obrabiać te kable jakimiś złączkami...

Oczywiście można pokusić się o "przerobienie splitera"... Trzeba tylko odciąc kabel wyjściowy do ACM (ten z beżową wtyczką) a całą resztę układu zewrzeć możliwie dobrym i możliwie krótkim przewodem. Mam na myśli zwarcie wyjścia na APIM z wejściem antenowym.
Trochę roboty jest z otwarciem tego pudełka, bo jest ono "jednorazxowo poskładane w fabryce".