Cytat:
|
Nie wiem czy mogę wstawić link do aukcji
|
Takich linków jest na forum sporo, więc nikt nie zrobi problemu, ale podejrzewam, ze chodzi o ten zestaw za 1400 z "alle". Napisałbyś więcej detali, bo trzeba się domyślać. Zapewne obróciło na korbie, bo inaczej nie było by tematu. Jaki kod silnika, bo może jest nadzieja na nowe panewki lub inne pomysły? Z Dieslami mam styczność raczej w pojazdach użytkowych prywatnie jak widać benzyny, ale z tym brakiem panewek do tego silnika to coś mi tu nie pasuje. Używany wał, po kupnie można oddać przed założeniem do szlifierza, pomierzyć, zapolerować i będzie wiadomo co się kupiło. Jak wał będzie złomem, to zdaje się jest coś o zwrotach, rekojmiach i inne. To działa. Do silnika z RVI musieliśmy kupić wał + panewki (sputter) nominalne, ponieważ panewki na I szlif tego typu (tylko serwis), kosztowały więcej niż nominały + wał + sprawdzenie wału i polerowanie czopów. W tym silniku nic nie obróciło, ale nieco pojeździł na oleju przekładniowym. Takie rzeczy także się zdarzają i oczywiście winnego nie zanaleziono.
Cytat:
|
Nie zaciekawiło was że motor się zatarł po wyjeździe z warsztatu .
Rzeczoznawca i niech ocenia czy mogło dojść do uszkodzenia motoru poprzez nieprawidłowe procedury naprawy .
Choć teraz warsztat mógł usunąć dowody winy czyli rozrzedzony olej
|
Mleko się rozlało i szkoda czasu na dociekanie kto zawinił. Na tym etapie nic to nie zmieni. Lepiej ten czas poświęcić na znalezienie sensownego rozwiązania problemu.