Zabieram się do tego moda jak pies do jeża. Powodem jest fakt, że nie wiem co siedzi w modułach dostarczanych przez duolight. Najchętniej bym je pominął i zasilił lampy bezpośrednio z tego co wystawia GEM. Niestety dystrybutor powiedział mi, że 12V podane bezpośrednio na ledy to za mało, żeby je odpalić. Wychodzi więc, że w modułach siedzi przetwornica DC/DC. I to może być powodem zakłóceń EMC, a to jest moje największa wątpliwość, bo producent nie deklaruje zgodności z normami EMC, jedynie chwali się homologacją dopuszczającą do ruchu drogowego.
Cytat:
|
Na tym GEM, który posiadasz w pozycji Auto, czujnik światła włącza ksenony, czyli mijania, jak uzna to zastosowane. Dołożone DRL zapalone zostaną po włączeniu zapłonu z tzw. (15-tki) i GEM nic o tym nie będzie wiedział, bo i skąd. Włączenie świateł czy to Auto, czy tez ręcznie wygasi DRL, bo taka jest ich konstrukcja.
|
Rozumiem Twoje sugestie, jednak to zadziała tylko gdy moduły sterujące zostaną użyte tak jak producent to przewidział, a ja chcę się ich pozbyć, co pewnie mi się nie uda. Choć ktoś na forum alfaholików pisał, że zastąpił je przekaźnikiem...
Cytat:
|
Sam piszesz że Ford zastosował jedną żarówkę
|
Przychodzi mi więc jeszcze jeden pomysł do głowy. Zostawić oryginalne lampy świateł przeciwmgielnych i wykorzystać ją jako zarówno DRL i FOG. Żeby w trybie DRL ograniczyć pobór prądu można wstawić tam H11 LED zamiast zwykłej żarówki. No i znów do sterowania jest potrzebny gem w wersji Dx/Ex.