Temat: [Mondeo 2000-2007] Chłodne powietrze z nawiewu
View Single Post
Stary 15-05-2025, 17:36   #36
bollano85
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 PB
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Chłodne powietrze z nawiewu

Witam, odgrzeję troszkę temat, ale mam problem z nawiewami z moim mondeo.

Ogólnie to dmucha tylko na szybę i jak włączę ogrzewanie, to jak już zacznie grzać, to wali na pełnej, a po kilkudziesięciu minutach przestaje zupełnie na chwilę.

Zaczął od przeczyszczenia czujnika temp. wew. I za pierwszym razem pomogło nawet i znowu wiało też na nogi i twarz i była normalna temperatura.,Ale nie na długo.

Za drugim razem efekt był nieco odwrotny, bo wiało na nogi i twarz, ale już nie na szybę. A potem znowu wróciło do "normy", czyli wiania tylko na szybę.

Wymieniłem niedawno czujnik temp. wew, ale żądnej zmiany, a po paru dniach zacząć brzęczeć, więc możliwe, że trafił mi się też uszkodzony, ale nie wiem totalnie jak to sprawdzić.

Klapki się ruszają w wentylacji - przynajmniej te na przodzie. Dalej nie udało się zajrzeć kamerką rewizyjną. Po demontażu schowka zajrzałem na silniczki. Ciężko wyczuć, czy wszystkie działają, bo widać tylko pracę jednej zębatki, ale reaguje na wszystkie przyciski.

Macie jakiś pomsył, gdzie szukać dalej?

Albo jak sprawdzić czy czujnik na pewno działa? Ciężko ogólnie je dorwać, a jedyny, który znalazłem albo przyszedł uszkodzony albo to nie to.

Jestem troszkę w kropce. Będę wdzięczny za pomoc.
bollano85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem