View Single Post
Stary 29-05-2025, 11:55   #7
Maniek2233
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Focus C-MAX
Silnik: 1.8 Benzyna + LPG
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Duratec HE 1.8 + LPG wymiana wtryskiwaczy Pb

Cytat:
Przy takich akcjach robi się zdjęcie z panelu analizatora spalin
Nie często niemiecki diagnosta wpuści na warsztat, ale mam papier, pomiary na benzynie

1.jpg

Cytat:
jeśli będzie poprawa to masz rozjechane adaptacje LTFT w ECU
a jeżeli nie będzie poprawy ? i tak będę musiał zamówić nowe wtryskiwacze a to się wiąże tak czy owak z czasem. W ostatni weekend wymontowałem wtryskiwacze, podczepiłem przezroczyste buteleczki i benzyna leci jakby lekko kran odkręcił. A raczej powinny rozpylać. Ja wiem, że to mało profesjonalny test, jednak po tym zamówiłem nowe.

Cytat:
nieprawidłowe ustawienie silnika, zużyty układ zapłonowy, sonda lambda, katalizator czy cieknące wtryskiwacze.
cewki, sondy lambda (obie), katalizator wymianiane niespeła 40000 km temu. Stąd też skłaniałem się ku wtryskiwaczom. Myślę, że w przyszłości chętnie skorzystam z opcji czyszczenia, jednak teraz, jeżeli wtryski maja ponad 280000 przejechane, wymienię.

Cytat:
No i wisienka na torcie
Oczywiście, tego staram się pilnować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Już dwa razy robiłem głowicę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. raz w warsztacie przy 90000 (auto kupiłem jak miało 60000) i jakieś 1,5 roku temu kupiłem regenerowaną głowicę i sam zmieniłem (właśnie te prawie 40000 km temu).
I też w weekend ostatni weekend sprawdzałem luzy, ssące są ok, wydechowe 3 zawory na minimum, więc na jesień planuję regulację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Na początek zdejmij klemę "-" na 30 min. niech wyzerują się ustawienia ECU
Czyli, jak rozumiem, nie ma potrzeby np forscanem usuwać wartości adaptacyjnych? wystarczy odłączenie zasilania?
Maniek2233 jest offline   Odpowiedź z Cytatem