Szkoda, że kolega, który opisał swój problem póki "porzucił" temat a on jak widzę żyje.
C1013, można przypisać do ABS, ale za resztę DTC głowy bym nie dał. O jakim ułożeniu jest tu mowa, skoro i tarcze i klocki są nowe? Układać to się mogą nowe klocki do starych tarcz, a w tym wypadku jedyny problem to ew. pokrycie tarcz, choć ja nie zauważyłem w przypadku tarcz ATE i Texar jakiejś tragedii w skuteczności hamowania po ich wymianie razem z klockami.
Przy jak to napisane:
Cytat:
|
auto ewidednie ściąga jak WULGARYZM na lewo przy hamowaniu
|
nie doszukiwałbym się winy pokrycia tarcz i docierania, bo z jakiego powodu jedno koło hamuje ewidentnie słabiej skoro są założone te same elementy, o tym samym stopniu zużycia.
Zapieczony tłok, prowadnice zacisku? Jakim by musiał być ignorantem mechanik, aby na to nie zwrócić uwagi? Można przed reklamowaniem usługi przejechać przez SKP i sprawdzić skuteczność, równomierność siły hamowania oraz opory toczenia.
Kolejna sprawa to pytanie skąd tyle DTC po wymianie tarcz i klocków?
Cytat:
|
podczas wymiany tarcz i klocków został uszkodzony przewód abs i teraz te błędy
|
Zapewne masz na myśli przewód czujnika obrotów koła, a ja zastanawiam się czy aby podany opis tego DTC
Cytat:
|
C1013- cewka prawego przedniego zaworu abs zwarta do masy...
|
jest prawidłowy. Odczyt DTC był zrobiony, ale zapewne parametrów niekoniecznie i do tego nie wiadomo czym to było odczytywane i w jakich modułach.