Nie FF3 tylko Ford ka plus, który ma halogeny z DRL. Nie jest to niezbędne do życia. Po prostu jak była taka funkcja w bcm i na YouTubie to uruchamiali (samochód na Brazylię być może inne są) to mało spotykany samochodzik u nas.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Podsyłam filmik który mnie zainspirował do szukania doświetlania zakrętów
https://youtu.be/al2KePHVkM8?si=BB0bkKqTngzWgv-N
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Błędy ACM wynikają ze złej konfiguracji tegoż modułu. Kto wie, co kolega zaczął kodować i co miał na myśl
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Meczy mnie temat braku temperatury zewnętrznej która musieliśmy wyłączyć bo nie pokazywało temperatury ZEW tylko dwie kreseczki.
+ FORScan v2.3.66 release, Ford KA/Figo Zetec-SE 1.19L 2017 ( 2015 MY ), VIN: MAJ ********* 63015
Configuration and Programming Log APIM Module configuration (AS BUILT format)
Poniżej Zdjęcie AS BUILT z APIM:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu wyłączyłem wyświetlanie temperatury:
Electronic Horizon (EH), V363 Strategy (Transit Platform), Outside Temperature HMI (OATHMI), Flank Guard HMI (FGHMI)
7D0-02-02 X*XX XXX XX-- ZAMISTA GWIAZDGI MAM 0 A POWINNA BYC 2 ALE TO NIESTETY NIC NIE DAJE.
0=Electronic Horizon Off, V363 Off, OATHMI Off, FGHMI Off
1=Electronic Horizon Off, V363 Off, OATHMI Off, FGHMI On
2=Electronic Horizon Off, V363 Off, OATHMI On, FGHMI Off
Co znalazłem co może być powodem to fraza:
Integrated Control Panel (ICP) (Electronic Feature Panel - EFP) Network, Emergency Assist/911 Assist (ECALL), Online Traffic for SA/China (OT), Brazil Frequency Supported by Radio (BF)
7D0-02-02 xxxx xxx* xx-- - ZAMISTA GWIAZDGI MAM 8 A WEDŁUG MNIE POWINNO BYĆ 0
MAM: 8=ICP (EFP) Net: LIN, ECALL Enabled, OT SA/China Disabled, Brazil Frequency Not Supported
a ) TO: 0=ICP (EFP) Net: CAN, ECALL Enabled, OT SA/China Disabled, Brazil Frequency Not Supported
Apim Integrated Control Panel (ICP) nie ma komunikacji po LIN tylko po CAN Czy się mylę w innych samochodach typu Focus jest tu 0.
Jak myślicie to jest powodem?