Odp: Dołożenie otwierania bezkluczykowego, Keyless go !
Jeśli z tyłu masz zamki keyless (sprawne) i dobrze wszystko połączyłeś, to nie jest wymagane żadne dodatkowe konfigurowanie systemu, żeby wszystko działało.
Co mógłbym jeszcze doradzić?
1. Ponowne sprawdzenie instalacji (błędy w "kabelkologii", źle wpięte wtyczki, itp.);
2. Sprawdzenie, czy na pewno jest obecna antena w tunelu środkowym. Ta antena na 99% będzie obecna, ale warto jednak sprawdzić. Weryfikacja nie jest bardzo problematyczna, wystarczy zdemontować ramkę tunelu, schowek w podłokietniku i zajrzeć, czy jest kabelek w okolicy popielniczki (koniec tunelu).
PS. Nie wiem z jakiego schematu korzystałeś, ale jak z dostępnego ogólnie MY10_5, to pamiętaj, że jest to schemat "międzyliftowy". Twoje auto jest "poliftowe", więc mogą być (i są) różnice. Ja dokładałem instalację, mając wiązkę "dawcę" z "poliftowego" S-MAX, czyli robiłem przekładkę 1:1
Jeśli nie rozwiążesz problemu, tzn. po sprawdzeniu wszystkiego dalej keyless nie będzie w pełni funkcjonalny, to się odezwij do mnie via PW. Coś może jeszcze pomogę "bardziej".
Ostatnio edytowane przez Parch ; Wczoraj o 08:51
|