View Single Post
Stary Wczoraj, 14:23   #17
kracziks
ford::amateur

Model: S-Max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Dołożenie otwierania bezkluczykowego, Keyless go !

Po podlaczeniu drugiej anteny nic się nie wydarzyło. Co do zamków kupiłem używki, z pilota sie zamykaja i otwieraja. Z keylessa no jak widac nie ma ruchu. Rozwazam to jako potencjalny problem. No kabelki sprawdzilem tak jak wspominalem, ale mqm to z tylu glowy. Np wiazka drzwi u mnie z przodu miala poczatek BG9T a z tylu już AG9T. Dlatego do przodu dobrałem wiazke klamki z początkiem 6G9T a na tył AG9T. Ale tak jak mowie potwierdzalem jej sprawnosc multimetrem i wyglada że zachowuje sie jak nalezy. Moze silniczek w zamku od sekcji keylessa ale wydaje mi sie ze cos byloby slychac lub reszta drzwi by sie otworzyla. Dziś zobaczę antene w tunelu i będę dawał znać. Podlacze tez kompa moze sa jakies błędy.

Bump: Komputer nic nie pokazał(błędy nie usuwane na bieżąco)- był błąd anteny bagażnika zewnętrznej, to się zgadza bo taką dokładałem, bład prawego tylnego zamka to też chyba się zgadza bo go wymieniałem ale teraz pracuje dobrze. Po usunieciu błędów żadne nie wróciły.

Bump:
Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Nie wiem z jakiego schematu korzystałeś, ale jak z dostępnego ogólnie MY10_5, to pamiętaj, że jest to schemat "międzyliftowy".
Korzystałem z tego schematu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Strona 103 keyless unlocking.

Ostatnio edytowane przez kracziks ; Wczoraj o 14:52
kracziks jest offline   Odpowiedź z Cytatem