Cytat:
|
... droga ekspresowa po przejechaniu ok 40km poczułem silne krótkie szarpniecie. W ciagu kolejnych 3 min szarpniecia pojawiały się z coraz większą częstotliwością aby ostatecznie doprowadzić do zgaszenia silnika. ... Po zatrzymaniu auto juz nie zapaliło. Kreci rozrusznikiem ale silnik nie chwyta.
|
Przepraszam za odkop, ale miałem bardzo podobną sytuację. Błąd jedynie EGR'a P0406 (być może zarejestrował się dużo wcześniej, bo kontrolka silnika nie zapaliła się w momencie awarii) raczej nie związany.
Układ nie dostarcza paliwa. Czy awaria któregoś z czujników lub coś w elektryce może spowodować, że silnik nie dostaje paliwa? Jeszcze próbuję nie myśleć, że to jest to najgorsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: I gdzie szukać pomocy w Wwie? To co znalazłem tutaj https://www.delphiautoparts.com/pl/gdzie-naprawić jest chyba mało aktualne. Albo telefon nie odpowiada albo nie biorą samochodu tylko same części do naprawy.