View Single Post
Stary 26-06-2025, 18:53   #13
hans01
ford::average

Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Podczas jazdy zgasł silnik i juz nie zapalił

Cytat:
Napisał milap Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... droga ekspresowa po przejechaniu ok 40km poczułem silne krótkie szarpniecie. W ciagu kolejnych 3 min szarpniecia pojawiały się z coraz większą częstotliwością aby ostatecznie doprowadzić do zgaszenia silnika. ... Po zatrzymaniu auto juz nie zapaliło. Kreci rozrusznikiem ale silnik nie chwyta.
Przepraszam za odkop, ale miałem bardzo podobną sytuację. Błąd jedynie EGR'a P0406 (być może zarejestrował się dużo wcześniej, bo kontrolka silnika nie zapaliła się w momencie awarii) raczej nie związany.

Układ nie dostarcza paliwa. Czy awaria któregoś z czujników lub coś w elektryce może spowodować, że silnik nie dostaje paliwa? Jeszcze próbuję nie myśleć, że to jest to najgorsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: I gdzie szukać pomocy w Wwie? To co znalazłem tutaj https://www.delphiautoparts.com/pl/gdzie-naprawić jest chyba mało aktualne. Albo telefon nie odpowiada albo nie biorą samochodu tylko same części do naprawy.
hans01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem