Temat: [Focus 2011-2014] wymiana szyby czołowej
View Single Post
Stary 01-07-2025, 09:32   #82
ZielonyBeret
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
Domyślnie Wymiana przedniej szyby, na co zwrócić uwagę?

Czekam na wymianę przedniej szyby. Pechowo dla mnie mały odprysk powstał ok 2cm od dolnej krawędzi szyby i poszło. W tej chwili pęknięcie wynosi ponad połowę szyby. Kiedy naprawiałem odprysk 2 miesiące wcześniej, pracownik podczas rozmowy wspominał coś o tym, że po wymianie trzeba będzie przejechać około 30km żeby coś tam ustawić. Auto posiada oczywiście kamerę, czujnik deszczu. I tu rodzą mi się pytania może zupełnie niepotrzebnie, ale wcześniej nigdy nie wymieniałem przedniej szyby. Zakładam, że serwis wszystko ogarnie. Mam kabelek i Forscan, czy po wymianie zachodzi konieczność "poklikania" żeby coś tam adoptować, zresetować itp? Po prostu chciałbym wiedzieć na czym stoję. Ciekawy też jestem czy podczas tej jazdy w celu skalibrowania kamery coś tam się u mnie zmieni. Mam tu na myśli oczywiście asystenta pasa, w innym wątku pisałem, że u mnie ten system działa powiedzmy tak sobie i auto ciągnie do prawej linii.

Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie to bardzo proszę o podzielenie się nimi.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
ZielonyBeret jest offline   Odpowiedź z Cytatem