Temat: [Fiesta 2001-2008] nie odpala słychać stukanie
View Single Post
Stary 06-07-2025, 18:16   #1
JustJvcob
ford::amateur

Imię: Jakub
Model: Ford fiesta
Silnik: 1.6
Rocznik: 2002
Domyślnie nie odpala słychać stukanie

witam mam problem z moją fiestą. Mianowicie od piątku nie chce odpalic po przejechaniu niewielkiej odległości i zgaszeniu samochodu nie chce ponownie odpalić a z silnika slychać jakby klekotanie (jesli mi sie uda to wstawie film jak to brzmi).Przed wyjęciem akumulatora świeciła się kontrolka oleju i akumulatora, kiedy chciałem go odpalić wszystko zgasło migała tylko kontrolka oleju.kiedy wyjąłem akumulator ( przy tym wylalem trochę kwasu ale niedobory uzupełniłem wodą destylowaną) prostownik pokazał że bateria jest do wymiany. kiedy wsadziłem z powrotem akumulator świeciła się jedna kontrolka oleju oraz bardzo słabo kontrolka o najprawdopodobniej niezapiętych pasach.Myślicie że jest to wina słabego akumulatora czy może jednak coś innego?Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka

witam mam problem z moją fiestą. Mianowicie od piątku nie chce odpalic po przejechaniu niewielkiej odległości i zgaszeniu samochodu nie chce ponownie odpalić a z silnika slychać jakby klekotanie (jesli mi sie uda to wstawie film jak to brzmi. https://youtube.com/shorts/TV1hPbNYC...g41_aw5AIfL7W) .Przed wyjęciem akumulatora świecila się kontrolka oleju i akumulatora, kiedy chciatem go odpalić wszystko zgasto migaa tylko kontrolka oleju.kiedy wyjąłem akumulator (przy tym wylałem troche kwasu ale niedobory uzupełnitem wodą destylowaną) prostownik pokazał że bateria jest do wymiany. kiedy wsadziłem z powrotem akumulator świeciła się jedna kontrolka oleju oraz bardzo słabo kontrolka o najprawdopodobniej niezapiętych pasach.Myślicie że jest to wina słabego akumulatora czy może jednak cos innego?Z góry dziekuje za odpowiedz.
z gory przepraszam jesli powieliłem post ale to pierwsza woadomość wstawiła sie z aplikacji tapatalk.

Ostatnio edytowane przez arturek ; 06-07-2025 o 19:06
JustJvcob jest offline   Odpowiedź z Cytatem