Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacja fabrycznego audio
View Single Post
Stary 10-07-2025, 14:03   #945
Marioczewa
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2,0 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacja fabrycznego audio

Śledzę ten temat od jakiegoś czasu bo naszła mnie myśl i ochota na wymianę głośników w mondeo mk5 (12 głośników) oczywiście używałem opcji szukaj (może niezbyt precyzyjnie stąd ten post). Noszę się z zamiarem wymiany na taki zestaw https://audio-system-polska.com.pl/z...zod/x165emevo2. Po rozmowie ze sprzedawcą taki właśnie zestaw polecił, ja osobiście chciałem ten tańszy w okolicach 750 pesos. Już byłem zdecydowany na zakup a tu w opiniach na alledrogo taki opis mnie zastał" Głośniki przereklamowane.Kupiłem do Mondeo MK5 z systemem Sony,były tam niebieskie głośniki 50W.Po wymianie niestety basy beznadziejne,podłączone w różnych konfiguracjach ze zwrotnicami.Głośniki fabryczne miały lepsze basy od tych Audio System.Tony średnie minimalnie lepsze oraz wysokie tony minimalnie lepsze lecz 5-8% tylko lepiej.Drzwi profesjonalnie wygłuszone w warsztacie zajmującym się Car Audio,naklejona warstwa butylowa na zewnętrzną połać drzwi,grodź środkową,na tapicerkę(boczek) czyli trzy warstwy butylu oraz 2 warstwy pianki czyli jedna na boczek i jedna na grodź środkową.Można powiedzieć że drzwi idealnie wygłuszone.Głośniki wymieniłem na Pioneer.Ogólnie dużo lepsze głośniki to Pioneer TS-D65C,grają jakieś 10 % ciszej lecz jakość dzwięku powala,założone na tył a na przód Pioneer TS-Z65C." no i teraz pytanie Audio System czy Pioneer. O wygłuszeniu oczywiście nie piszę bo wiadomo. Czy ktoś coś poleci? Oczywiście tylko wymiana głośników, raczej we wzmacniacz nie będę się pchał, może nowy subik wkrecany do koła zapasowego max. Sorki za przydługi post, pozdrawiam fordowską brać.
Marioczewa jest offline   Odpowiedź z Cytatem