View Single Post
Stary 10-07-2025, 21:34   #19
Webby
ford::beginner

Imię: Miro
Model: focus trend sedan
Silnik: Pb TI-VCT 105 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: jaki jeszcze bezpieczny poziom płynu chłodzącego?

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie trzeba "kopać po historii" , niektórzy mają dobrą pamięć.

Auta szukałeś już w kwietniu.... i nadal nic.

Wiek auta robi swoje, a jak kopiesz w początkowych rocznikach, ze swoimi wymaganiami, to już raczej nie znajdziesz.

Jeśli coś będzie, to zwykle zniknie w mniej niż 48h.
ok..rozumiem....

ale wiesz, np ten plyn ponizej minimum..
Na podstawie wiadomości internetowych, telefonach do mechaników i waszych cennych doświadczeń musze osądzic, czy taki poziom groził przegrzaniem silnika, który wyjdzie po zakupie....
Bo jak inaczej sprawdzić?? Jeśli zaleję plyn do pelna, to przeciez w czasie oględzin tego nie stweirdze czy schodzi szybko..
Wiem, że właściciel nie przykłądał do tego uwagi...był gdzies poza domem..a samochodem jeździła zona...
Jakis mechanik spec od forda z kolei stwierdził, że te silniki wolnossące 1,6 125KM to pancerne jednostki i nic nie powinno być..zalac do pełna i jeździć..

Po prostu musze miec dużą ilośc danych(informacju) by podjąć decyzję, czy ostatecznie obejrzeć te auto z chęcią zakupu..
Ale tak jak powiedziałem..mój skrupulantyzm jest tutaj ogromnie przeszkadzający...

Poza tym nie kupuję dla siebie..więc dodatkowa presja.

Ale miło było pogaworzyć z kolegami z forum...

Ostatnio edytowane przez Webby ; 10-07-2025 o 21:37
Webby jest offline   Odpowiedź z Cytatem