@
jaybeast
Dzięki za odzew. Z tego co mówił mechanik, po wymianie czujnika MAP nie było żadnych błędów – jeden został, ale podobno "usuwa się w trakcie jazdy". Nic nie wskazywało też na problem z synchronizacją rozrządu.
@
thesperado
dzięki za konkretną odpowiedź. Jeśli chodzi o silnik to tak,
100KM Wiem, że wyszło trochę amatorsko – po prostu nie jestem mechanikiem, a chciałem jakoś ogarnąć temat. Auto zgasło z dnia na dzień, wcześniej jeździło normalnie, więc liczyłem, że to coś prostego.
Nie mam jak sam sprawdzić zaworów, więc pytam tu, czy komuś pomogło ustawienie rozrządu – to dla mnie ostatnia próba, potem raczej szukam innego auta.
Panowie, zdaję sobie sprawę, że temat może brzmieć naiwnie – nie jestem mechanikiem i nie mam wiedzy technicznej, a jedynie szukam potwierdzenia, czy ktoś miał podobną sytuację i jak się zakończyła.
To nie jest próba szukania winnych – po prostu chcę zrozumieć, czy warto jeszcze próbować nastawiać rozrząd, czy raczej to już koniec i trzeba myśleć o zmianie auta.
Auto stało, nikt nie mógł podjechać (pobliskie warsztaty niestety nie mogły
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), więc z braku opcji padło na mobilnego mechanika. Wiem, że nie zawsze to najlepszy wybór, ale sytuacja mnie do tego zmusiła. Zdiagnozował czujnik MAP jako winny, wymienił – auto dalej nie odpalało. Dopiero potem zrobił pomiar kompresji i padła diagnoza: "99% przestawiony rozrząd, ale nie wiadomo o ile". Kompresja ~8 barów na każdym cylindrze.
Dlatego właśnie piszę tutaj – szukam tylko informacji od osób, które miały podobny przypadek:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy po nastawieniu rozrządu silnik wrócił do życia, mimo niskiej kompresji?
Bump: