View Single Post
Stary 17-07-2025, 09:06   #5
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Nie odpala – niska kompresja 8 bar, podejrzenie przestawionego rozrządu

U mnie rozrząd ustawiony był OK. Takie sprawdzenie, to dla mnie standardowa procedura przed zdjęciem paska, a to zrobić trzeba przed zdjęciem głowicy.
Cytat:
Napisał de0n Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z braku opcji padło na mobilnego mechanika.
Jak swego czasu patrzyłem w TVN na to, co wyrabiają mobilni mechanicy na drodze, czy parkingu, to ten trochę dziwnie podszedł. Wg tego co się widzi w programie, to sprawdzenie rozrządu, na drodze to powinien być banał, a nawet zmiana paska powinna być banalna. Dla tego już na to nie patrze, bo śmierdzi ustawką.
Cytat:
Napisał de0n Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy po nastawieniu rozrządu silnik wrócił do życia, mimo niskiej kompresji?
Chyba nie znajdzie się kamikadze, który odpowie jednoznacznie twierdząco tym bardziej, że brak informacji o przebiegach.
Zmiana auta, to nie dość, że koszty, to jeszcze trzeba wymyślić co kupić i znaleźć odpowiedni egzemplarz, a to czasem bywa trudne. Wiem coś o tym, bo jestem na etapie szukania pomysłu na inne auto, a nie dość, że nic mnie nie naciska, to jeszcze to auto, które używam na co dzień sprawuje się bez zarzutu, a są także inne w zapasie. Działanie pod presją czasu to wszystko jeszcze bardziej utrudnia.
Czy faktycznie nie masz możliwości go gdzieś odholować, gdzie ktoś posprawdza co się stało? Z tego, co napisałeś wynika, że i tak samemu przestawionego rozrządu nie ogarniesz.
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem