U mnie rozrząd ustawiony był OK. Takie sprawdzenie, to dla mnie standardowa procedura przed zdjęciem paska, a to zrobić trzeba przed zdjęciem głowicy.
Cytat:
|
z braku opcji padło na mobilnego mechanika.
|
Jak swego czasu patrzyłem w TVN na to, co wyrabiają mobilni mechanicy na drodze, czy parkingu, to ten trochę dziwnie podszedł. Wg tego co się widzi w programie, to sprawdzenie rozrządu, na drodze to powinien być banał, a nawet zmiana paska powinna być banalna. Dla tego już na to nie patrze, bo śmierdzi ustawką.
Cytat:
|
Czy po nastawieniu rozrządu silnik wrócił do życia, mimo niskiej kompresji?
|
Chyba nie znajdzie się kamikadze, który odpowie jednoznacznie twierdząco tym bardziej, że brak informacji o przebiegach.
Zmiana auta, to nie dość, że koszty, to jeszcze trzeba wymyślić co kupić i znaleźć odpowiedni egzemplarz, a to czasem bywa trudne. Wiem coś o tym, bo jestem na etapie szukania pomysłu na inne auto, a nie dość, że nic mnie nie naciska, to jeszcze to auto, które używam na co dzień sprawuje się bez zarzutu, a są także inne w zapasie. Działanie pod presją czasu to wszystko jeszcze bardziej utrudnia.
Czy faktycznie nie masz możliwości go gdzieś odholować, gdzie ktoś posprawdza co się stało? Z tego, co napisałeś wynika, że i tak samemu przestawionego rozrządu nie ogarniesz.