Opinie o Focusie MK3 1.0 Ecoboost - do sporadycznej jazdy
Ale wiesz, że kurierzy to akurat najgorszy możliwy przykład? Z dwóch powodów. Ich samochody akurat nie należą do najsprawniejszych, zwłaszcza te którymi przewoźnicy nie jeżdżą sami. Coś jak kiedyś taxi. „Panie, zapaliła mi się tu lampka. Można ją wyprogramowac?” Drugi temat to mimo wszystko znaczna część z nich przejeżdża dość duże dystanse w ciągu dnia. No i jednak nie bez powodu widzimy dużą przesiadkę na elektryki u kurierów. Mam bezpośredni kontakt z tą branżą i to nie sytuacjach jak przywożą mi paczki.
Co do mojego wykształcenia, nie ma to absolutnie żadnego znaczenia. Może być zarówno niepełne podstawowe jak i mgr inżynier po budowie, badaniach i eksploatacji pojazdów samochodowych.
No a jeśli śledzisz moje posty, to chyba doskonale sobie zdajesz sprawę, że sam walczę z pewną rzeczą w swoim samochodzie stąd moje zainteresowanie tematem. Nie przytaczam tu żadnej tajemnej wiedzy tylko wiedzę ogólnodostępną i sprawdzoną.
Zwyczajnie odradzam koledze diesla do miasta z adblue. Dokładnie te same samochody używane na 2 różne sposoby w mojej poprzedniej firmie miały zupełnie inną historię usterek. Jedne robiły w granicach 250kkm rocznie (podmianki kierowców na terenie Niemiec) bez problemów, inne używane przez pracowników biurowych jak prywatne po 100kkm musiały mieć czyszczone katalizatory scr.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkj
Ostatnio edytowane przez menen2 ; 23-07-2025 o 18:49
|