View Single Post
Stary 23-07-2025, 20:19   #276
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Opinie o Focusie MK3 1.0 Ecoboost - do sporadycznej jazdy

Cytat:
Napisał maxxam97 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy w przypadku auta w JDG (używane 50/50) kupionego za gotówkę auto może mieć współwłaściciela dla przejęcia jego zniżek?
Odpowiedź:
Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Raz jeszcze napiszę. Nie może, bo nie ma żadnego współwłaściciela. Jedynym właścicielem jest bank (leasingodawca).
Ale jaki leasingodawca miałby tutaj być, skoro piszę o aucie kupionym za gotówkę i wciągniętym do JDG. Przecież tam bank nie ma nic do gadania (bank nie jest tutaj żadną ze stron, a na pewno nie leasingodawcą bo nie ma leasingu).

Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W styczniu kupiłem (w leasingu) nowego Superba o wartości fakturowej 188k PLN. Za OC/AC zapłaciłem coś koło 3000 (nie pamiętam dokładnie). Z tym że ja mam AC na samochody od mniej więcej 9-10 lat i nigdy nie miałem żadnej szkody.
No to pewnie to 2.5k jest realne dla focusa z 2024 roku o wartości wg rankomatu 90tys. (tyle wynosi całkowita szkoda).

Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 23-07-2025 o 20:21
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem