Po rozgrzaniu silnika blokuje się lewarek i nie można włączyć biegu
Posiadam aktualnie Forda Fokusa rocznik 2018 Mk3 ze skrzynią manualną. Silniki 1.0 ecoboost Przebieg to 38 tys km od nowości. Do 30 tys nie było żadnego Problemu. Od roku Mam następujący problem: Po rozgrzaniu silnika zaczyna się problem z 1 i 2 biegiem , kiedy auto jest np. w korku to blokuje się lewarek i nie można włączyć biegu . Dopiero po wyłączeniu silnika , po 1 minucie , można włączyć 1 i 2 bieg. Ale jak stoję w korku to znowu się zacina. Auto było w Fordzie przechodzi wszystkie przeglądy , olej w skrzyni został zmieniony , linki itd wszytko dział sprawnie. Teraz Ford wymyślił mi rozłożenie silnika na części pierwsze. Koszta się mnożą , ale każdy mechanik rozkłada ręce. Naprawdę , Błagam o pomoc , bo juz tracę nadzieje i nawet w fordzie rozkładają ręce
Bump: Prosze tylko , o to co może być problemem , jedynie co znalazłem to problemy ze skrzynia automatyczną, a to jest manual. Teraz w Fordzie chcą rozłożyć silnik. Może jakaś dobra dusza mi podpowie , albo spotkał się z podobnym problemem
Ostatnio edytowane przez SRS ; 23-07-2025 o 22:49
|