View Single Post
Stary 24-07-2025, 22:19   #30
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Auto dla mamy [40 tys]. cyt. "wyższe i nie takie długie" ;)

Co prawda celowo nie pisałem nic o roczniku bo obawiałem się, że zaraz pojawią się głosy, że nie patrzy się na wiek auta bo stare auto może być znacznie lepiej zachowane niż te nowe itd.

Ale no skoro już pojawił się ten temat to celuję w takie 2013 w górę, bo widzę, że nic innego suvo-podobnego pewnie nie ma w zasięgu.

Mama aktualnie ma Nissana Note chyba z 2010 roku (ew. 2008 ), które chce zmienić ze względu na to, że "strach byłoby nim jechać gdzieś dalej niż do pracy" (głównie mówiła o chociażby wyjeździe do Zakopanego czy nad morze). Note sam w sobie sprawia mi wrażenie takiego co miałby się niebawem rozlecieć, pomimo tego, że wszystko jest w nim sprawne, ma 110KM i to wcale nie takie stare auto (15 lat? Toż to te Kaszkaje co wrzucałem były ledwo 2/3 lata młodsze).

Fajnie gdyby jednak było czuć, że to jest nowsze auto niż Note czyli jakiś wyświetlacz / dotykowy panel w środku. Tak, żeby mama wydając te 40 tysięcy na auto czuła, że jest lepsze/nowsze niż poprzednie. Mam nadzieję, że rozumiecie o czym mówię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Idealnie byłoby jakby miało kamerę cofania (już wspominałem, że mama nie jest najlepszym kierowcą) - z drugiej strony słyszałem, że można sobie bez problemu ją zamontować. Dodatkowo, kamera cofania to taki bajer na który zawsze zwraca uwagę więc od razu +20 punktów do zadowolenia z użytkowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki za dotychczasową pomoc!

--- --- ---

Offtop. Zastanawia mnie jeszcze jak bardzo poszerzyłby się rynek potencjalnych aut gdybyśmy za "wyższe auto" uznali również jakieś stosunkowo wysokie hatchbacki. Aktualnie mama jeździ tym Note'm i już przy nim mówi, że "fajnie tutaj się tak wyżej siedzi". Babcia też mówi, że lubi nim jeździć jako pasażer bo się łatwo wsiada.
Jak mówiłem, mama narzekała na Lagunę III, Mondeo Mk5 czy Focusa Mk4, ale tam po prostu siedzi się stosunkowo nisko (a przynajmniej takie mam wrażenie w porównaniu do tego trapezu na kółkach zwanego Nissanem Note Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 24-07-2025 o 22:23
maxxam97 jest online   Odpowiedź z Cytatem