Ależ proszę bardzo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
tak mi wygląda wg schematu jakby był problem z zasilaniem cewki przekaźnika.
Na przekaźniku takie wartości
pin 1 =4.48
pin 2 =12.53
pin 3 =12.53
pin 4 =0
1 i 2 to cewka, przy czym 1 to zasilanie z F16, a 2 sygnał z PCM.
|
OK: cewka 1 i 2. Skoro na 2 jest 12,53V, to skoro to jest bezpośrednio z bezpiecznika, to nie powinno być nieco więcej woltów?
PCM podaje drugi plus, żeby wyłączyć przekaźnik?
3 i 4 - styk NO przekaźnika - czyli gdyby dać tam mostek, to wiatrak ruszy.
Ja bym zrobił jeszcze test wysokotemperaturowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli sprawdził, czy wiatrak się włączy od nadmiernej temperatury silnika.
Sam dzisiaj robiłem taki test przy okazji odpowietrzania układu chłodzenia po wymianie chłodnic: klimy z konieczności, silnika bardziej dla kaprysu (fabryczna nie ciekła, ale była zmęczona życiem, po przejściach...).
W panujących dzisiaj warunkach wiatrak włączył mi się po ok. 20 minutach.
Wtedy będzie wiadomo, czy szwankuje sterowanie jako takie, czy tylko od klimy.
Do autora "problemu"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie wiem, czy masz komputra pokładowego (menu serwisowe), czy nie. Jeśli nie, to wiedz, że gdy silnik osiąga temp. 115-120* - wskazówka na desce jednak opuszcza bezpieczną strefę "90*" w połowie skali i wędruje niepokojąco w stronę czerwonego pola... jeśli wtedy wiatrak nie wystartuje, to będziesz miał problem w korku...