Cytat:
|
Jak sprzedawałem swoje mk2
|
Aj aj, szkoda, że nie sprzedawałeś Mk2 jak szukałem dla siebie jakiegoś auta do remontu mieszkania. Jakbym zobaczył, że wiesz co było robione i masz na to jakiekolwiek faktury czy paragony to brałbym w ciemno. Najbardziej czego nie lubię to jak sprzedawca nic nie wie o aucie (nie wie lub nie chce wiedzieć).
Klasyczny przypadek - auto było ściągnięte zza granicy, ktoś je zrobił, jeździł nim, potem jakiś facet go kupił i teraz, po pół roku sprzedaje. Co było robione? Nie wiadomo. Jak bardzo było bite? Nie wiadomo. Nic nie wiadomo, ale oczywiście sprzedawca zachwala jaki to bezawaryjny skoro nic przy nim nie robił.
Albo inna sytuacja - pytam o stan auta - dlaczego zostało zarejestrowane w lutym, a wystawione w lipcu. To co ono, jeździło przez ten czas? Stało na parkingu?
-Nie no, proszę Pana, jeździło na bieżąco, nie stało. To jest takie auto, że sobie nim jeździmy czasem.
Yhm. Samochód od lutego (wpis do cepiku) do lipca (zdjęcia są z lipca, na których widać przebieg) przejechał jakieś 30km.
Cytat:
|
„dlaczego”-zdecydowana większość ludzi kupuje oczami i ładną gadką sprzedającego.
|
Naprawdę ktoś przyjeżdża i kupuje samochód bo mu się spodobał lakier i radyjko w środku jednocześnie nie patrząc na jego historię czy VIN? :O
Cytat:
|
- za niska cena - na pewno składak
|
No co do tego to jakby nie patrzeć nawet tutaj jest to praktykowane. Zdarzyło mi się tu usłyszeć "bo na bank wejdziesz na minę z tymi pieniędzmi i kogoś uszczęśliwisz swoją kasą". Gdzie ja akurat jestem zdania, że cena nie zawsze idzie w parze z jakością. Można kupić drogo składaka, na którego ktoś nałoży po prostu znacznie wyższą marżę i niedość, że będzie to ulep to jeszcze znacznie droższy od pozostałych ulepów.
Głównie mówię to pod kątem wykończenia mieszkania. Miałem partaczy, którzy przychodzili, wołali znacznie więcej, a potem proponowali takie głupoty, że człowiek się zastanawiał czy kiedykolwiek trzymali młotek w ręce. A miałem też ludzi, którzy za pół tej ceny robili wszystko od A do Z i jeszcze się cieszyli, że na głowę nie pada.
https://www.otomoto.pl/osobowe/ofert...-ID6Hi5nD.html
A taki? Niski przebieg, fajna wersja, sensowny sprzedający (dobre opinie)