Cytat:
|
jeśli ta studzienka nadal jest zapadnięta to...się nie należy.
|
To było jakieś 5 lat wstecz i już zdążyły squ.....syny to naprawić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nawet miałem pomysła, aby to obfocić z ukazaniem głębokości zapadliska, ale że nic się nie działo, to jakoś tak zeszło, aż teraz już nie mam czego focić...
Nie było żadnego remontu wtedy czy ograniczenia prędkości - studzienka była "zabetonowana" syfem, a na górze spoczywały połamane szczątki żeliwnej kratki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bez pomiarów, na oko - 10cm spokojnie poniżej poziomu asfaltu, a prędkość była miejska i doop
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Minimalny ruch układu od hydrauliki... To ciągnięcie musi być na tyle małe, że tyle czasu z tym walczysz i przy tym dajesz radę z tym jeździć.. Obawiam się jednak, że hydraulika tu nie bruździ.
Zastanawiam się jednak nad tym, co by powiedzieli fachowcy, którzy ustawiali geometrię po jeździe próbnej i tych wynikach,.
|
To zależy od kierowcy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. teraz częściej (pn-pt) za sterami siada młodsza córka - eksploatowany przez kobietę...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (ale jeździ dopiero od lutego, więc jej nie podejrzewam). Nie wiem, co za instruktor ją uczył, ale na samym początku po pokonaniu ciasnego zakrętu w mieście - zamiast puścić kierownicę, lekko ją kontrolując, aby układ sam wyprostował koła, to odkręcała do pozycji "na wprost" metodą dojenia krowy lub też dodawania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli dłonie pracują na górze kierownicy - np. przy kręceniu w prawo lewa ręka "podaje" kierownicę, a prawa ją "odbiera"... (no przecież w razie konieczności wykonania szybkiego ruchu kierownicą - albo nie nadąży, albo połamie sobie ręce...)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jednak dalej na prostej trzyma kierownicę zdecydowanie mocniej, niż ja i rozpytana na okoliczność ściągania po zamianie opon odparła, że i przed i po ona nie zauważyła ściągania, bo... nie puszcza kierownicy
Z mojej perspektywy kierownica przekręca się o jakieś 5 stopni (może uda mi się nagrać filmiki) i nie jest tak, że muszę mocno kontrować - ale w porównaniu do dwóch innych bolidów - tam mogę puścić kierownicę i nie biorę na celownik pobliskiego drzewa.
Opony też nie są pościnane.
Fachowiec od zbieżności przejechał się po dokonanej regulacji (chociaż to była kosmetyka) i potwierdził dalsze ściąganie, a winę zrzucił na opony. Zmiana opon jednak nie pomogła, chociaż spec gumolep
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zasugerował, że jeśli jego robota nie pomoże, to on by widział dwie nowe opony na przód.
No ale jeśli to też jest teza bez poparcia? Na czuja? Tak, jak np. wymiana amora, a może to, a może tamto... można by znaleźć chętnego na podmianę całych kół, chociaż samodzielna zamiana kół osiami nie pomogła, zamiana opon stronami też nic nie dała, to czy koła, czy same opony... prawdopodobieństwo nie jest duże, że to są winni