View Single Post
Stary 06-08-2025, 08:23   #75
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Auto dla mamy [40 tys]. cyt. "wyższe i nie takie długie" ;)

Trochę odpuściłem temat poszukiwania samochodu jak dowiedziałem się, że nagle, będąc w jakimś komisie zaczęli rozpatrywać auta do około 60 czy nawet ponad 60 tysięcy bo "będą na dłużej". Teraz co najwyżej szukam informacji o tym co sobie znaleźli.

Aktualnie zastanawiają się nad C-maxem II po liftingu (bo pewnie tata będzie nim jeździł w 90% czasu).
Mogę poznać Waszą opinię co do nich? Wiem, że interesował ich diesel 1.5 TDCi 120KM lub 2.0 TDCi 150KM. Z tego co pamiętam z tematu o Focusie to to raczej dobre silniki?
2.0 nie był czasem przeznaczony na rynek amerykański, a co za tym idzie - unikać?

Według mnie powinni bardziej patrzeć na benzynę, ale nie zmuszę ich do tego. Tata twierdzi, że "w takim razie częściej będziemy jeździć w dłuższe trasy, żeby przepalić filtry". Z resztą, praktycznie wszystkie samochody u nas w domu to diesle. Dwie benzyny, które się przewinęły to nieuturbione 90-110KM więc pewnie mówi to trochę z przyzwyczajenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem