View Single Post
Stary 08-08-2025, 11:31   #1
BorysYamahar1
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: ford edge
Silnik: 3.5 v6
Rocznik: 2018
Domyślnie przekaźnik modułu sterującego układem napędowym 3.5 v6 benzyna

witam wszystkich użytkowników forum
od niedawna jestem właścicielem forda edga 3.5 v6 benzyna 2018 rok, sprowadzony z USA. Auto miało uszkodzony przód. Po złożeniu blacharki i podłączeniu instalacji okazało się że nie działa czujnik temperatury otoczenia zew., klakson - po wciśnięciu klaksonu przekaźnik się odzywa oraz czujnik zamknięcia maski- zamek z czujnikiem nowy. Dodatkowo po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu auta po około 1 minucie z komory silnika słychać buczenie. okazało się, że buczy przekaźnik nr 9 odpowiedzialny na sterowanie modułem napędowym oraz skrzynię biegów. W związku z tym mam pytanie czy to, że ten przekaźnik nie przechodzi w stan uśpienia jest związane z tym, że któryś z w/w obwodów elektrycznych nie jest zamknięty. Mam zamiar zacząć od przejrzenia instalacji elektrycznej w zderzaku może jakiś przewód jest przerwany. Ktoś z was miał podobny problem, jakieś pomysły. Po podłączeniu kompa pokazuje błąd modułu sterującego układem napędowym, po wymianie przekaźnika ta sama historia. Jeśli macie jakieś pomysły dawa.jcie
BorysYamahar1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem