Odp: Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza
Kolejna aktualizacja...
Przepływomierz, egr i rura dolotowa wyczyszczone, przy okazji wymieniony filtr powietrza, olej z filtrem i filtr paliwa. Wiem, że druga część nie ma nic wspólnego z błędem, ale tak czy inaczej nic nie pomogło. Błąd jak wyskakiwał tak wyskakuje przy bucie i zejściu z obrotów.
AKTUALIZACJA!
Przejechałem się z komputerem i przy 4 biegu przy 4000 obrotów MAF wypluwa mi maks 100g/s i 115hp. Patrząc po danych z tabeli fabrycznych, to jest u mnie idealnie. Skąd zatem błąd? Chwilowy spadek napięcia?
Układ dolotowy był sprawdzany pod kątem szczelności i wszystko było szczelne. We wtorek podmienię przepływkę i się okaże czy rozłożę ręce czy uszkodziłem ją podczas czyszczenia.
I kolejna aktualizacja!!
Podmieniłem czujnik i w drogę żeby z prowokować sytuacje w której wyskakuje błąd i misja zakończona niepowodzeniem. Z logów mi wychodzi, ze czujnik podmieniony reaguje dynamiczniej, przechodzą większe masy powietrza i nie ma żadnych chwilowych spadków. Szkoda tylko, ze juz po odpięciu kompa na 1 biegu przy bucie w podłogę silnik zamulił jakby byl bez doładowania. Tak czy inaczej trzeba jeździć i obserwować.
Ostatnio edytowane przez WielkiPatt ; 12-08-2025 o 14:13
|