Temat: [Fiesta 2017- ] Synchronizacja lusterek
View Single Post
Stary 09-08-2025, 12:12   #1
lisekbox
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Fiesta mk8
Silnik: 1.1
Rocznik: 2019
Domyślnie Synchronizacja lusterek

Cześć! Mam mały problem z lusterkami w Fiesta mk8 z 2019 - a dokładniej z synchronizacją lusterek. Poprzedniemu właścicielowi prawdopodobnie ktoś przywalił w lusterko - lekkie rysy i wymieniony klosz kierunkowskazu... ale jak już auto dotarło do domu to się okazuje że po naciśnięciu przycisku składania lusterek składają się one w przeciwnych kierunkach... tzn gdy lewe się chowa - to prawe się rozkłada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - za pierwszym razem był lekki zgrzyt w prawym, ale póżniej to już idealnie się schodzą - a właściwie to rozchodzą w przeciwnych kierunkach... Jakieś pomysły...?? Możliwe do zmiany w forscanie (kolega ma) czy raczej trzeba rozebrać lusterko i to mechaniczna usterka...??

Bump: Próbowałem wg instrukcji z jakiegoś filmiku forda złożyć oba manualnie i powtarzałem z 10 razy, ale nic z tego.

Póżniej próbowałem odpiąc bezpiecznik od lewego - tak żeby po ponownym naciśnięciu prawe zgrało się z pozycją lewego, ale po ponownym załączeniu bezpiecznika prawe odczekało jedno złożenie i dalej nic z tego...
lisekbox jest offline   Odpowiedź z Cytatem