Cześć.
"Klikanie" przy ruszaniu i hamowaniu dopadło również mój egzemplarz. Szukałem informacji i trafiłem na ten wątek, który ciągnie się już widzę od dawna. Mam nadzieję, że udało mi się znaleźć przyczynę. Po osłuchaniu (ruszaniu na przemian do przodu i tyłu z zaciągniętym hamulcem ręcznym) okazało się, że dźwięk dochodzi z lewej strony. Stuk czuć było nawet po przyłożeniu ręki do koła w okolicy piasty. Podejrzenie padło na wielowypust przegubu i luz pomiędzy nim a piastą. Dla testu odkręciłem lekko nakrętkę przegubu i "klikanie" ustało. Słychać lekki stuknięcie, ale od razu przy próbie ruszenia. Czyli luz tam jest, ale jak nakrętka jest właściwie dokręcona to kasuje się on dopiero przy mocniejszym ruszeniu i dlatego generuje głośny dźwięk. Na próbę odkręciłem nakrętkę, wysunąłem przegub i na wielowypust nałożyłem klej do gwintów, skręciłem nakrętkę, poczekałem do następnego dnia aby klej wysechł i ... cisza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przynajmniej na razie. W każdym razie nic poza przegubem nie ruszałem, więc eliminuje to usterkę skrzyni czy łącznika z silnikiem spalinowym. W tym chyba wątku ktoś wrzucił też informację o kampanii w USA. Sprawdziłem jaki tam jest środek zaradczy i polega on na zamontowaniu podkładki między przegubem a piastą - wg mnie tworzy się dodatkowa powierzchnia cierna i przegub nie zmienia położenia wobec piasty. Co prawda kampania dotyczyła fusiona z 2013 roku, ale widać że ford nie poradził sobie z tym przez lata. Moje mondeo jest z 2017, a widzę tutaj posty dotyczące 2020, 2021. Nie sprawdzałem czy ta podkładka jest dostępna, ale może da się zamówić. Numery prawdopodobnie: DG9Z-7G273-B (USA) lub DG91-7G273-AB.