Odp: Pobór prądu 23A po zamknięciu samochodu
Ten pobór nie jest jednorodny,
Podłączam kleme jest 28A po 5 min jest już 12A
Odpalam samochód pochodzi trochę to widzę że alternator daje do akumulatora 130A ale w skrzynkę z akumulatora idzie 50A, na świece żarowe 28np,
Później wyłączam silnik i pobór jest około 6A
Co do propozycji żeby mierzyć gdzie popadnie to wszystko jest w peszlach nie chce rozrywać,
Pytania
- jak dostać się do alarmu za schowkiem,wyrzucić schowek? Jak to zrobić? Które śruby się odkręca?
-bledow w obd nie ma żadnych.
-ile tych sterowników jest w MK4? Myślałem że pod schowkiem i sterownik silnika w nadkolu kierowcy?
Obawiam się rozpinać te 30przewodowe wiązki żeby czegoś nie zepsuć, cały czas wierzę że to coś się nie wyłączyło, czy to siłowni centralnego zamka czy też szyba grzana, radio pobierające 6A na postoju to więcej niż pobiera jak się używa,
Poza tym zastanawia mnie zmiana poboru po podłączeniu klem i po 5min oraz po wyłączeniu silnika ale świece są wyeliminowane, grzeją tylko na początku pracy silnika i pobierają koło 20A, przewód na wierzchu więc łatwo cęgi zapiąć.
Wyłączałem bezpieczniki jeden po drugim i obserwowałem , wyrzucałem tak samo przekaźniki ale zawsze wyjąłem sprawdziłem pobór i włożyłem na miejsce , rozliczyłem grube kable do modułu pod schowkiem więc nie dostawał zasilania ze skrzynki pod maską, wywaliłem wszystko ze skrzynki w bagażniku też nic
Więc albo coś podpięte poza bezpiecznikami modułami, , może autoalarm, ale ma być can , więc nie ma pajęczyny ? Pierwsza awaria elektryki przez 30 lat, położyła mnie totalnie,skomplikowany jest ten samochód zwłaszcza z tym wyczekiwaniem na uśpienie, sam nie wiem czy dobrze to robie
|