V6 benzyna - brak reakcji na pedał gazu
Powiedziałbym, że jestem szczęśliwym posiadaczem Forda Mondeo MK3 V6 2.5 2002r benzyna, automat, ale w przeciągu kilku miesięcy włożyłem w niego tyle pieniędzy, że ciężko się tak określić. Ale do sedna:
Półtora miesiąca temu wymieniłem cały silnik, wraz z osprzętem i samochód działał elegancko. Natomiast w ostatnim czasie, od jakichś trzech tygodni miałem taki problem, że raz po zatankowaniu auto przestało reagować na pedał gazu, ale, że tak powiem, odczekałem i zaskoczyło. Potem, tuż po uruchomieniu i przejechaniu około 300 metrów problem pojawiał się na moment, po czym samochód "zaskakiwał", do czasu. Dwa dni temu auto nieco odmówiło posłuszeństwa i przestało reagować na pedał gazu, czasem zaskoczy na chwilę, ale potem znowu, mieli na luźnym biegu, niby działa, ale wciskam gaz i nic.
Biorąc pod uwagę, że się wykosztowałem, a nie wiem, co to jest, czy są jakieś sugestie? Wiem, że może pompa paliwa, może wtryski, a może coś innego. Auto ma jakieś problemy z elektroniką, bo nie świecą tarczę, czasem załapią na chwilę, potem przestają świecić, mam nadzieję, że może to od tej strony jest jakiś problem. Wiadomo, po wymianie auto było pod kompem i nic nie pokazało błędów.
|