Temat: [Fusion - Mondeo USA] Zmiana gałki skrzyni (auto) na pokrętło
View Single Post
Stary 07-09-2025, 18:42   #17
EW1
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
Domyślnie Odp: Zmiana gałki skrzyni (auto) na pokrętło

Moja pompa tak jak wyżej pisałem z 2.0 ecoboost rocznik 2019 i już wiem gdzie się montuje a dokładniej to na skrzyni biegów po lewej stronie tego czarnego plastiku czyli osłony zaworów elektromagnetycznych na szpilkach i tylko nie wiem czy to jakimiś nakrętkami się dokręca bo w te miejsca też się mocuje wiązkę instalacji na skrzynię.
Ten fusiona 2019 miał pompkę ukł chłodzenia ale nie miał pompy zewnętrznej oleju w skrzyni biegów bo wiązka silnika z tego auta nie ma wtyczki idącej na tę pompę oleju. Teraz przeglądam schematy fusiona 2015 i fusiona 2018 i jest na nich pompa zewnętrzna oleju skrzyni biegów ale przeglądając aukcje nie znalazłem do fusiona 2.0 skrzyni biegów z tą pompką a jedynie widziałem do 1.5 ecoboost . Nie mam schematów do fusiona 2019 a oglądając miejsce gdzie niby powinna ta pompa być mocowana na mojej skrzyni to nie ma szans na to (inny odlew tej części ) i chyba wymiana skrzyni jedynie dała by funkcję start/stop . Tak więc muszę w ustawieniach start/stop wyłączyć we wszystkich możliwych modułach .
Mam już zmienioną podstawę filtra oleju z właściwymi czujnikami , mam węża odmy z sensorem "Crankcase pressure sensor" i wciąż czekam na PCM
EW1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem