DW10F - Wyciek oleju trudny do zlokalizowania
Cześć,
możliwe, że to jakaś w miare typowa usterka ale nie znalazłem żadnych informacji czy to tu, czy na YT czy w Internecie. Rok temu na przeglądzie wyszło, że cieknie gdzieś*z okolic pompy CR, kiedyś*było robione na gwarancji ale teraz zrobiłem sam - wymieniona uszczelka między głowicą a napędem pompy, simmering w pompie i o-ring. W zimie okazało się, że cieknie dalej - cały silnik i okolica jest zawalony w oleju, na wysokości łączenia ze skrzynią a czasem coś*gdzieś musi kapnąć na rozgrzany wydech bo śmierdzi palonym olejem a na podszybiu unosi się*"dymek". Zacząłem dzisiaj szukać dalej, coś*tam było zapocone przy pompie vacuum - wymieniłem uszelkę*ale to na pewno nie powód, pompa CR wygląda sucho. Zaglądałem i od góry i od dołu, telefonem i endoskopem ale nie jestem w stanie zlokalizować wycieku. Patrząc od góry jest zapocony wężyk od odmy ale nie wygląda by ciekło stamtąd tylko gdzieś*niżej, patrząc od dołu niewiele widać - to co udało mi się*dostrzec to mokry wąż od turbo (ten w sprężynie) i krople oleju na nim. Ma ktoś*jakiś pomysl?
Pozdrawiam
|