Cytat:
|
Proszę sprawdzić czy w katalogu 'data' tam gdzie jest zainstalowany ELMConfig jest plik 'BG9T-14C097-AA.vbf'. Jeśli nie - to tu jest problem... Zresztą zgodnie z info zawartym w komunikacie błędu.
Proszę sobie wypakować ten plik z zipa w tym poście do podanego katalogu.
BTW - ELMConfig to nie FORScan - nic sam sobie nie pobierze...
|
Cześć Panowie...
Trochę się pobawiłem bo przy okazji wymiany akumulatora na nowy zresetowałem BCMii sposobem i kontrolka zamigała 2x, ale chciałem też wejść w kompie i ustawić większy akumulator oraz sprawdzić czy się poprawnie zresetowało po godzinach jego pracy. Najpierw miałem podstawowa wersję forscan i nie otwierało mi BCMii konfigu wywalając komunikat że tylko w rozszerzonej działa, załatwiłem więc rozszerzoną na 2 miesiące i miałem błąd brak pliku BG9T-14C097-AA. Tam jest jakby BCMii konfiguracja 2x, jak odpalam tą poniżej to mam tylko dwie opcje do ustawienia czyli opóźnienie otwierania szyb 2s i nic więcej... A jak tą powyżej główną to miałem właśnie ten błąd pliku... Poszukałem poszperałem i znalazło mi ten temat i odpowiedz tediego_k, pobrałem ten plik od tedi_k wrzuciłem do katalogu i jak to uruchomiłem to była dyskoteka... Wywaliło błędy, auto po chwili samo zgasło, nie mogłem tego przerwać ani nic, wszytskie kontrolki się zaświeciły... Awaria silnika itp. Czy coś przez to z****łem?? Mogłem coś uszkodzić?? Co ja w ogóle narobiłem wyjaśnijcie mi bo może czegoś nie rozumiem...? Skąd wziąć ten plik do mojego auta? Jak odpalić pełną konfigurację BCMii u siebie??
Później na spokojnie usunąłem wszystkie błędy w DTC, zresetowała się nawet data było 2006 i błędna godzina, zmieniłem z GPS, ale mam dziwnie bo temperatura na zewnątrz pokazuje cały czas 39stC a było z 12stC... Proszę o pomoc co ja narobiłem i jak to naprawić?