Temat: [Fusion - Mondeo USA] Wyłączenie aktywnej żaluzji chłodnicy
View Single Post
Stary 01-10-2025, 16:15   #36
Helmut
ford::beginner

Imię: Grzesiek
Model: Fusion/Mondeo
Silnik: 2.5 Benzyna
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wyłączenie aktywnej żaluzji chłodnicy

odgrzebuję. tym razem i mnie dopadło, ale zacznijmy od początku. wywaliło mi na desce ikonę klucza i komunikat "sprawdź instrukcja". W forscanie pokazuje tylko jeden błąd i jest to błąd silniczka żaluzji. robi on cały czas test 100%-0% (nie wiem czy tak powinno być). Zrzuciłem zderzak i ku mojemu zdziwieniu silniczek był przyczepiony na trytytki do zderzaka, rolety brak, nawet jakiegoś ogranicznika w silniczku brak, ot tak luzem sobie wisiał. dodam jeszcze że ja z tym nic nigdy nie robiłem (nawet nie wiedziałem że tak jest. Jeździłem tak 7 lat i zero problemu. Ostatnio padł mi aku i musiałem odpalać go z power banka, no i od tamtej pory wywala ten błąd. dodam jeszcze że jak odłącze aku na noc to rano przy pierwszym odpaleniu nie pokazuje tego błędu. ale np. jak pojadę kilometr i zgaszę samochód to przy nast próbie odpalenia już ten błąd wywala. zZ uwagi na to że silniczek to nie jest tania sprawa to przed zakupem chciałbym zrobić test tego mojego wyjętego. Podpowiedzcie proszę gdzie dać + a gdzie - , i czy można sprawdzać na krótko bezpośrednio z aku?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg silniczek.jpg (85.3 KB, 15 wyświetleń)
Helmut jest offline   Odpowiedź z Cytatem