View Single Post
Stary 13-10-2025, 12:14   #3573
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cytat:
Napisał weteran bezdroży Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jakie tarcze i klocki hamulcowe polecacie do Kugi III 1,5 ecoboost
Od czasu przesiadki na hybrydę zapomniałem co to wymiana tarcz/klocków, w poprzednim wymieniłem po 120kkm te z tyłu (w sumie to bardziej z powodu korozji), przód przeżył 160kkm, ale wracając do tematu.

W poprzednich jak wymieniałem, to Ate (tarcze były malowane), Zimmermann też miał zabezpieczenie antykorozyjne - polecam, dużo wolniej zachodzą ranty rdzą.

Co do klocków, również Ate, ewentualnie TRW. Motorcrafta nie testowałem, ale mój mechanik (kiedyś pracował w ASO Forda) Motorcrafta raczej odradzał.

Są jeszcze inne alternatywy na tarcze, polska Mikoda ma całkiem dobre opinie i z tego co pamiętam bardzo ciekawą cenę.

Bump:
Cytat:
Napisał Petru23 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak jakość położonego lakieru? U mnie fale Dunaju na całości, baranek jakby jakiś. Nie ma czystego refleksu otoczenia tylko całość pod właśnie jakby barankiem. Znajomi pytają się, czy z lawety nie spadł ��
Chyba podjadę do ASO u siebie na weryfikację.
Poka foto. Bez zdjęcia, to ciężko sobie wyobrazić.

Miernikiem sprawdzałeś? Jakby przemalowywali to nie mieściłby się w normie.

Poza tym takie idealne lustro to chyba tylko po polerce ewentualnie twardym wosku.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem