View Single Post
Stary 13-10-2025, 23:50   #3
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Auto za 50-60 tys. - Focus MK4 1.0EB czy coś innego

Dzięki za opinię. Nie celuję w premium - znaczek dla mnie nie ma żadnego znaczenia, natomiast przyznaję, że zamiast niego wolałbym przydatne systemy jak hill holder czy android auto.

Też się trochę obawiam rudej w przypadku japończyków - dodatkowo mam wrażenie, że kupno CX-3 albo CX-5 do zatłoczonego miasta jako pierwszy samochód z rodziny SUV-owatych to średnio rozważny pomysł.

Co do konkretnego Focusa, którego wrzuciłeś na końcu posta- widziałem go, wydawał się fajny, ale ze względów związanych z założeniem działalności będę mógł go kupić dopiero za miesiąc, a do tego czasu raczej zejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale na jego przykładzie mam kilka pytań:
1. Czy według Ciebie ten panel w samochodzie ma możliwość wyświetlania aplikacji z telefonu? Pytam głównie o spotify i mapy google. Niby jest napisane "sync 3 (android auto, apple car , nawigacja)" ale nie wiem czy to jest to na czym mi zależy.
2. Czy ST-Line oznacza, że to jest Focus ST czy zwykły Focus Hatchback z dołożonymi elementami wizualnymi z ST? Pytam bo według autocentrum ST ma pod maską tylko 2.3 EB.
3. Czy 150 tys. km na 1.0EB 125KM to nie jest już zbyt dużo? Jaką wytrzymałość mają te silniki?
4. Czy 1.5EB 150KM są bardziej wytrzymałe?

Właśnie zauważyłem, że wersja Active jest wyższa o te 3 cm od standardowej wersji- to już zawsze coś. Sądzę, że czułbym się bezpieczniej na krawężnikach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Opel Astra K też fajny, ale chyba wolałbym jednak Forda albo Kia. Jakoś bardziej mi leżą wizualnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki za pomoc!
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem