Uśmiałem się nieźle, ale wracamy do tematu.
Hamulce niby OK, koła niby także OK, w zawieszeniu i układzie kierowniczy grzebałeś lub je sprawdzałeś i o ironio może być tak, że gdyby były jakieś luzy, to może by się w ramach tych luzów poustawiało tak, że problemu by nie było. Jak wszystko jest cacy, sztywne, to takiej ewentualności nie ma. Pozostaje przemyśleć te cyferki z wydruków.
Co to zbieżność, pochylenie koła i wyprzedzenie wiesz. Znaki +/- pewnie także, ale napiszę. Zbieżność "+", koła zbieżne, zbieżność "-", koła rozbieżne. Pochylenie koła "+" koła pochylone górą na zewnątrz, a w "-" do środka. Wyprzedzenie w "+", oś sworznia lub teoretyczna oś sworznia wychylona górą w kierunku tyłu pojazdu, a w "-" wychylona górą w kierunku przodu. Jest jeszcze mnóstwo innych parametrów, ale póki co zajmijmy się przesunięciem kół i nierównoległością osi, bo o tym traktuje także ostatni wydruk. Co to wyjaśniają rysunki 001, 002, 003. Jeśli chodzi o rysunek 001 nie mam uwag, bo z przodu są koła skrętne, ale na rysunku 002 jest coś nie tak, ponieważ w twoim wypadku (sztywna oś) nie do końca jest to poprawne. Być może przy zawieszeniu wielowahaczowym z regulowaną zbieżnością z tyłu może by tak było, ale w twoi wypadku mam wątpliwości. Powinno być tak jak na 004 i wtedy znak kąta jest w minusie. Wg wyników pomiarów (tył), znak jest w plusie, czyli w twoim aucie powinno być lub jest tak, jak na 005. Wartości zbieżności tyłu wydają się to potwierdzać. Kwestią dyskusyjną jest to czy mowa jest o przesunięciu kół, czy o nierównoległości osi. Oceń sam po rysunkach 001, 002, 003. Na tą chwilę pomijamy wynik nierównoległości osi lub też przesunięcia kół osi z przodu, ponieważ ta jest skrętna i do tego nie znamy pomiarów wyprzedzenia.
Co się stanie jak koła tylnej osi niby skręcają w lewo, a pojazd jedzie do przodu? Odpowiedź widać jeżdżąc wózkiem widłowym, gdzie tylna oś jest skrętna. Wózek skręca w prawo, tak jak twój bolid. Jak do tego dołożyć jeszcze dużą zbieżność przodu (wg danych fabrycznych) i ew. dużą różnice w wyprzedzeniu prawa/lewa strona, którego nie zmierzono nie wiem z jakiego powodu, kłopot gotowy. O wpływie różnic w wyprzedzenie już pisałem, a także w jakim celu ono jest stosowane.
Romek, pamiętasz jak to napisałeś:
Cytat:
|
Jak w temacie: od dłuższego czasu borykam się ze ściąganiem bolidu na prawą stronę.
|
Nie wiem, czy to nie jest zbyt naukowe podejście, ale skoro inne metody zawiodły, to co pozostaje? Przecież Klimkowi do programu tego auta nie podeślesz. Pisze to po to, aby wspólnymi siłami na forum znaleźć jakieś rozwiązanie, licząc, że może ten tekst sprowokuje kogoś do zajęcia stanowiska i wypowiedzi.