Przy sprawdzaniu czujników (który jest zły, bo przecież komputer nie powie) przydatny był mi ten
Film, w którymś momencie filmu, człowiek opisuje, w jaki sposób za pomocą miernika sprawdzić, który czujnik jest ok, a który nie działa. Trafiony okazał się ostatni, który sprawdzałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale diagnoza pomogła, wadliwy wymieniony i system znów działa. Objawy, które opisujesz wskazują, że system czujników ma usterkę i się nie uruchomił. Na dobry początek podłącz komputer, a nóż jakimś cudem pokaże co go boli, jak nie to jak wyżej kolega napisał.
Ja osobiście kupiłem Galaxy z "dziwnie" działającymi czujnikami (dostałem tylko informację, że należy zmienić moduł), po naciśnięciu przycisku odpowiedzialnego za czujniki poszedł z niego dym. Wymieniłem moduł, następnie przycisk (okazało się, że ktoś wsadzając wtyczkę trafił dwa piny w jeden otwór i była to pierwotna usterka), po niedługim czasie naprawiałem wiązkę pod tylnym zderzakiem. Znowu po niecałym roku działania z pomocą filmiku z linku znalazłem uszkodzony czujnik, po wymianie jak na razie spokój i działa zarówno przód jak i tył. Wyszło, że chyba każdy powszechny problem czujników się pojawił.